Türkiye’nin ilk down sendromlu modeli

Türkiye’nin önde gelen köklü altın zincir üreticisi Taç Zincir, yeni sezon ürünlerinin fotoğraf çekimi ve reklam kampanyasını Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdi. Toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında Şule Özçelik, stüdyoya girerek Türkiye’nin ilk down sendromlu modeli oldu.

Türkiye’nin ilk down sendromlu modeli
Şule Özçelik

Türkiye Down Sendromu Derneği, her yaş ve konumdaki Down sendromlu bireylerin karşılaştıkları zorluk ve ayrımcılıkla mücadele etmeye devam ediyor. Down sendromlu bireylere fırsat eşitliği sağlayarak toplumdaki yerlerini sağlamlaştırmayı amaçlayan dernek, farkındalık yaratmanın yanı sıra bu doğrultuda iş birliklerine de imza atıyor. Kuyumculuk sektöründe 1984 yılından beri dünyanın farklı kıtalarındaki müşterilerine hizmet veren Taç Zincir ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde dernek, Down sendromlu bir bireyin model olmasına fırsat tanıdı. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nün yaklaştığı günlerde yapılan anlamlı proje Down sendromlu bireylere umut oldu. Kamera karşısına geçen Şule Özçelik “Böylesine anlamlı bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Umarım bu proje birçok arkadaşımın hayatına katkı sağlar.”dedi.

“Azim ve mücadele en önemli değerlerimiz”

Bir aile şirketi olarak 2 kişi ile küçük bir atölyede çalışmalarına başlayan Taç Zincir, bugün 2400 metrekarelik üretim tesisinde 60 kişilik ekip ile yolculuğunu sürdürüyor. “Azim ve mücadele etmek markamızın en önemli değerlerini oluşturuyor” diyen Taç Zincir yönetim kurulu üyesi Elvis Boyacı, “Türkiye Down Sendromu Derneği ile kişisel tanışıklığım uzun zaman önceye, üniversite yıllarıma dayanıyor. O dönemde çalışmalara yakından şahit olduktan sonra mücadelelerine hayran oldum ve kişisel olarak derneği desteklemeye başladım. 2023 yılbaşında ise tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımız adına yaptığımız bağış ile Taç Zincir markamız ve Türkiye Down Sendromu Derneği arasında gönülden bir destek bağı başlattık. Derneğimiz sayesinde, Down Sendromlu bireyler hakkında daha fazla bilgi edindik ve bu kez desteğimizi bireylerin görünürlüğünü ve toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla göstermeye karar verdik. Hem arkadaşlarımızla hem de derneğimizle yaptığımız fikir toplantıları sonucunda, Türkiye’nin İlk Down Sendromlu Modeli fikriyle derneğimize ve Down sendromlu bireylerin hayatına +1 değer katacağımızı gördük ve projemizi hayata geçirdik” açıklamasında bulundu.

“Toplumdaki yerleri için önemli bir adım”

Türkiye Down Sendromu Derneği ve Taç Zincir ilişkisi, derneğin bilinçlendirme çalışmalarına yapılan katkı ve desteklerle 2022 yılında başlamıştı. Taç Zincir ile yapılan iş birliğinden memnuniyetlerini dile getiren Türkiye Down Sendromu Derneği Genel Sekreteri Fulya Ekmen, “Taç Zincir ile gerçekleştirdiğimiz çalışma, Down sendromlu bireylerin toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmak için önemli bir adım. Down sendromlu bireylerin, hayatın farklı alanında yer alabilecekleri bir kez daha vurgulanmış oldu. Yaklaşan 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü öncesinde böyle anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdikleri ve topluma +1 değer kattıkları için Taç Zincir’e çok teşekkür ederiz.